אוטווה לינוקס סימפוזיום 2005  
אורנה אגמון

Jonathan Corbet, A 2.6 Kernel Roadmap lwn.net.talks/ols2005

קורבט בוחן את ההיסטוריה כדי לדעת איך ייראה העתיד, מתוך תפיסה שהעתיד כבר כאן, רק בשלבי נביטה.

הקפאת גרסאות: למאפיינים חדשים לוקח זמן רב. מאפיינים שנראים חשובים מאתחלים את תהליך ההקפאה. קרנלים שאמורים להיוות יציבים מתייצבים לאט מאד, ולאט יותר עם הזמן. נוצר תסכול מפתחים בגלל "לחץ טלאים". בפועל, נעשית הגירה לאחור, והקרנלים של ההפצות מהווים בעצם את קרנלי הפיתוח.

מדוע עובדת השיטה החדשה? איך זה עובד? טלאים נכנסים לעץ של מורטון, נבדקים, נכנסים לעץ היציב (של לינוס), נבדקים, מועברים להפצה.

בעיות: לפעמים מדלגים על שלבים, שימוש לא מספיק בעיקוב אחר באגים, חוסא טיפול בבאגים, יש באגים שמתגלים רק כשיש אלפי משתמשים.

פתרון: sucker tree. רק תיקוני באגים קריטיים. מתחזקים: גרג KH (הדובר בהרצאה הראשית ב OLS2006) וכריס רייט (Wright).

עתיד:מקצועיות, תגובה לכל טלאי, בדיקות רגרסיה, תיעוד, מעקב אחר באגים.

המנעות מבעיות: ניתוח סטטי, בדיקה אוטומטית, אבטחה מובנית.

נושאים עתידיים לפי ניצנים בקרנל כיום:

Dave Jones - Keynote Address

סיכום ההרצאה בנושא The need for better bug reporting, testing, and tools כמה דברים שלמדתי מההרצאה:

Bruce J. Walker - Clusterproc; Linux kernel Support for Clusterwide Process Management

נסיון להכניס תמיכות בקרנל (hooks) שדרושות למערכות רבות שרוצות להשיג SSI ברמה זו או אחרת. כיום קיימות מגוון מערכות, כל אחת מהווה טלאי בפני עצמה, אף אחת לא בקרנל הרשמי.

הציגו שינויים קטנים בקבצים רבים בקרנל, וקובץ אחד חדש גדול יחסית. מטרת ההצגה היתה לקבל אישור מן הקהילה, כדי שהקהילה תרגיש מעורבת בתהליך, ויהיה סיכוי רב יותר להכניס את הטלאי לקרנל.

Kittur (DOC) S Shankar - BOFS - What does Obtaining Security Certification for Linux Really Mean?

מאמץ של יב"מ לתקינה של לינוקס לפי תקני CAPP ו- EAL4+. לקוחות, בעיקר בטחוניים, דורשים תקינה כזו (ואף ברמה גבוהה יותר - EAL5). ליב"מ היו קשיים במכירת שרתי לינוקס ל NSA, עקב העדר תקינה. התנהל דיון בשאלה האם המאמץ תורם למשהו מבחינה איכותית, פרט ליכולות המכירה. העבודה התבצעה בלחץ זמנים עקב דרישות הנהלה. עבודה על הפצה עיקרית אחת - רד האט אנטרפרייז, תוכניות לעבודה על סוזה. התקנים נבנים אחד מעל השני, כך שניתן לגשת למבחני התקינה בזה אחר זה. העבודה של תהליך התקינה מתבצעת מן הרגע שמגיעים הטלאים למפתחים של רד האט, משום שרק משלב זה ניתן לעקוב באופן רשמי אחר הטלאים. מעלה את השאלה של אפשרות התקינה של מערכת ללא חברה מאחוריה, כדוגמת דביאן.

המלצות מתהליך התקינה שולבו בתהליך העבודה של רד האט, ששיתפו פעולה מעבר לציפיות של יב"מ. כל המסמכים ותהליך העבודה לצורך קבלת התקן זמין תחת רשיון תיעוד חופשי, כדי להקל על העבודה של הפיכת הפצות נוספות לבעלות תקן, וכתרומה לקהילה.

Alex Vasilevsky - Linux Virtualization on Virtual Iron VFE

Virtual Iron היא חברה המייצרת פלטפורמה של DSM - Distributed Shared Memory. הקוד אינו פתוח, רק השינויים שהם זקוקים להם בלינוקס. כרגע הטכנולוגיה עובדת רק מעל אינפיניבנד. ההתייחסות לDSM במהלך ההרצאה הייתה כאילו מדובר בווריאנט של NUMA, והיו השוואות מילוליות לNUMA, כאילו הטכנולוגיה עובדת מהר כמו NUMA, כי בעצם הקרנל הוא אותו קרנל NUMA. ההרצאה לא כללה השוואות מספריות, ולא גרפי ביצועים. לפי דבריו, לא ערך השוואה לביצועי המערכת מול MPI, הם בכלל לא מכוונים לשוק ה HPC, אבל לדעתו זה ירוץ באותה מהירות. ?! לעניות לדעתי, MPI ודומיו זו הטכנולוגיה היחידה מולה יש טעם בכלל להשוות ביצועים, ו HPC היא המגזר העיקרי שייהנה מטכנולוגיה כזו.

Ian Pratt - Xen 3.0 and the Art of Virtualization (and also the BOFS)

" Xen sucks with MPI and any other ping-pong. We probably drop 50-60%, due to latency. Our performance of interdomain networking is even worse than our outward performance." תוכניות עתידיות לXen מתבססות על VT של אינטל - אפשרות בחומרה להרצת מערכת הפעלה במעין טבעת -1: וירטואליזציית חומרה. כך ניתן להריץ קרנל שלא עבר כל שינוי תחת וירטואליזציה.

Rusty Russel and Jeremy Kerr nfsim: Untested code is buggy code

דרך טובה יותר להעביר את הזמן: talloc, valgrind, findstatic.pl

נושא ההרצאה הוא מערכת ריצות בוחן עבור netfilter. המערכת משתמשת ב-md5sum כדי לוודא שלא חלו שינויים בטסט. בהגדרות של הטסט,הגדרות מסוג XFAIL:linux < 2.6.0 מגדירות היכן מצפים שהטסט ייכשל. gcov כדי לבדוק שהטסטים מכסים. הפרדה בין כשל של הטסט לכשל של הקוד. בטסטים, שימוש במנגנון should_i_fail(__FUNC__), שיוצר fork, כאשר מצפים מתהליך הילד שיקרוס. באופן תקין לא מתקבלת פצצת תהליכים, אבל עשוי לקרות פיצול לתהליכים לפי חזקה של מספר הפיצולים, אם הגדרת הכשל שמצפים לו אינה מספיק ספציפית. במקרה כזה, התהליך הילד שהיה אמור להיכשל לא יזוהה כנכשל, וימשיך לרוץ.

התכנית מדפיסה break points מעניינות בהתקדמותה ואת הנתיב של ההיסטוריה של ההחלטות, כך שניתן לטעון חזרה את ההיסטוריה משורת הפקודה run --fail-path=...

ניתן לתת לטסטר כקלט --valgrind

Matt Porter

"There's no delete entry cause I did not need it yet. Don't put in what you don't need yet."

Narald Marc Welte - Network Accounting

Debian Women

לא רק נשים.המציג היה גבר. בפרוייקט כ-40% נשים. הפרוייקט הוקם בכנס דביאן בברזיל במאי 2004. לא פרוייקט הנשים היחיד - יש גם women.kde.org, linuxchix

כיום יש כ-3% נשים בדביאן, אף כי אחוז הנשים במדעי המחשב גבוה הרבה יותר - עשרות אחוזים. מטרת הפרוייקט להקל על חדשים בדביאן, להנהיג תרבות שיחה נעימה וחיובית, ולהגן על אינטרסים של נשים תוך שימוש בבידול לשם כך. הפרוייקט עובד על חניכה צמודה (מנטור- מנטי) בדביאן, כדי לא לזרוק את המפתחים החדשים לתוך הבלגן. הפרוייקט ריכז באתר שלו את החומר הדרוש לצורך הפיכה למפתח דביאן. מפנים אנשים למקומות הנכונים.

לדוגמא: לדביאן קיים מנגנון של הכרזה על חבילה כמועמדת לנטישה על ידי מפתח. מפתחים אחרים יכולים לאסוף את החבילה ולאמצה. בזכות הפרוייקט, מפתחים שבכוונתם לנטוש חבילה החלו להמיר את התהליך בהצעת חניכה על החבילה. מפתחים חדשים מאמצים את החבילה, אך אינם לבד - המפתח המקורי עדיין זמין כדי ללוותם.

הפרוייקט, שרבים מחבריו ברזילאים, יצר קשר עם ממשלת ברזיל כדי לקדם השכלה בנושא מחשבים אצל נשים. גם ממשלת קנדה במגעים עם הקבוצה. הם יצרו קשר עם ארגונים פמיניסטיים בברזיל, כדי לעניין אותן בשימוש במחשב כדרך לקידום האישה.

הפרוייקט מרים קולו בנושאים חברתיים, כמו למשל חבילת hotbaby - מדיד נוסף להתחממות המעבד, אשר מתבטא בכך שדמות אישה מתפשטת ככל שהחום עולה. הויכוח גלש לנושא שוויון בין המינים, צנזורה על פורנוגרפייה בדביאן, דרישה לקטלוג חבילות לפי המסר הדתי שבהן (למשל חבילת תנ"ך), הצעה להוסיף גם אפשרות לדמות של גבר מתפשט, ובסופו של דבר החבילה לא הוספה למאגר הרשמי של דביאן משיקולים טכניים - אין צורך בחבילה, מכיוון שיש מדדים רבים להתחממות המעבד בדביאן.

women.alioth.debian.org/profiles women.alioth.debian.org/involvement debianwomen.org.